Építészet és belsőépítészet szenvedéllyel

Bényei István vagyok, alapítója a B13 Építőművész tervező irodának, mely egy nemzetközileg is aktív építészeti és belsőépítészeti stúdió Budapesten. Műtermünk elsősorban társasházak, irodaházak, oktatási intézmények, szállodák és magán ingatlanok prémium szegmensében valósít meg generál tervezési projekteket, de valójában tevékenységi körünk ennél jóval széleskörűbb.   

A Bényei ernyőmárka alatt egy nagyszerű, innovatív csapat található, amely interdiszciplinárisan dolgozik az építészet, a belsőépítészet és a dizájn fő területein függetlenül a projekt méretétől. Csapatunk tagjai bármennyire is különbözőek sok mindenben, de közös bennünk az, hogy mindannyian osztozunk a szép dolgok iránti szeretetben, s az építészet iránti elhivatottságunkban. Ezért szívesen tesszük mindig magasra a mércét. Számunkra minden épület az értékteremtés lehetőségét rejti magában.

Építészetünk ugyanolyan egyedi, mint ügyfeleink, szeretünk a szokatlan kihívásokra szokatlan megoldásokkal válaszolni. Ezért sok időt fordítunk arra, hogy minden feladatra egyedi megoldást találjunk.

Hiszünk az átlátható és átjárható terekben. Alkotásaink az elkerítés és bezárkózás helyett a nyitottságot, a társas együttélés új formáit hirdetik. Ehhez a belső terek kialakítása is szorosan hozzátartozik. Munkánk nem ér véget a forma megalkotásánál, a belsőépítészeti feladatokat ugyanolyan elkötelezettséggel oldjuk meg, a legapróbb dizájnelemek kiválasztásáig és azok megfelelő elhelyezéséig.

Épületeink esetében, legyen szó családi házról, többlakásos társasházról vagy középületről, komoly hangsúlyt fektetünk a környezettel való szoros kapcsolat kialakítására. Amikor a prémium felszereltség, energiahatékonyság és a fenntarthatóság alapvető elvárás, a természettel való összhang teszi igazán élhetővé az épületet.