Az utca felől nézve egy felsőkategóriás, modern családi ház látható, melyet építész tervezett. Jobb oldalon található a garázs, felette egy férfi áll az üvegkorláttal rendelkező teraszon. Bal oldalon a homlokzat lamellás árnyékolóval van fedve. A fehér szín uralkodik, míg a nyílászárók keretei antracitszürkék. A házhoz vezető kocsibehajtót két oldalon gömbölyű, zöld bokrok szegélyezik. A jobb szélen a járdán egy nő sétál.

Családi ház vázlat – VD6

A változatos terepviszonyokhoz egy szinte hullámzó födémrendszerrel igazodik a hosszanti telket praktikusan kihasználó ház.

Építészek:

  • Bényei István
  • Szepesi Zoltán

Tervezés éve:

  • 2022

Helyszín:

  • Veszprém
Az utca felől nézve egy felsőkategóriás, modern családi ház látható, melyet építész tervezett. Jobb oldalon található a garázs, felette egy férfi áll az üvegkorláttal rendelkező teraszon. Bal oldalon a homlokzat lamellás árnyékolóval van fedve. A fehér szín uralkodik, míg a nyílászárók keretei antracitszürkék. A házhoz vezető kocsibehajtót két oldalon gömbölyű, zöld bokrok szegélyezik. A jobb szélen a járdán egy nő sétál.
Családi ház vázlat – VD6 | 1
Az építész tervező által megrajzolt kortárs családi ház homlokzata délkelet felől elragadó látványt nyújt. Az izgalmas tetőszerkezet elegánsan illeszkedik a helyi magastetőt előíró szabályozásokhoz, miközben a lapostetős villák stílusát idézi. Letisztult vonalvezetés és tükröződő üvegfelületek teszik különlegessé. A tágas teraszok a hátsó kert felé csábítanak, ahol a zöld környezetben a nyugalom és harmónia uralkodik.
Családi ház vázlat – VD6 | 3
Hátsó udvarról nézve egy minimalista stílusú, fehér és antracit homlokzatú családi ház látható üvegfalakkal. Bal oldalon fedett terasz található étkezőasztallal, míg a zöld gyepen rattan hatású kerti bútorokon férfiak és nők beszélgetnek, körülöttük fiú és lány játszanak. Az építész iroda ügyesen megoldotta, hogy ebből a szemszögből az épület lapostetősnek tűnjön.
Családi ház vázlat – VD6 | 5
A környező épületek közé harmonikusan illeszkedő, azonban stílusában finoman eltérő családi ház alacsony hajlásszögű magastetője kifinomult lapostetős hatást kölcsönöz. Az építész elképzelése alapján a tető három sávra van osztva, melyeknek különböző hullámzása meghatározza a hát különleges, modern hangulatát.
Családi ház vázlat – VD6 | 7
A felsőkategóriás, modern stílusú vidéki ház újító megoldásokkal és high-tech berendezésekkel van ellátva. Prémium külső és belső anyaghasználata egyszerű, mégis elegáns megjelenést kölcsönöz. A tervezés során egyedülálló módon ötvözte a luxust és a zöld környezettel való harmóniát az építész iroda.
Családi ház vázlat – VD6 | 9
Egy nyújtott telken elhelyezkedő, hosszú tömegű családi ház látható felülnézetből. A darabolt tetőszerkezet illeszkedik a praktikusan kialakított belső helyiségekhez. Az alacsony hajlásszögű magastető elegáns lapostetős hatást kölcsönöz. Az emeleti hátsó terasz közelébe egy kis részre zöldtetőt tervezett a top 10 magyar építész. Tágas és zöld hátsó kert veszi körül az épületet, mely tökéletes helyszíne a kikapcsolódásnak.
Családi ház vázlat – VD6 | 11
Az egyedülálló, építész tervező által megalkotott családi ház homlokzata dél felől lenyűgöző látványt nyújt. Hatalmas üvegablakain át természetes fénnyel árasztja el a belső életteret. Stílusos lamellás burkolat töri meg a fehér homlokzatot. Az alacsony hajlásszögű magastető elegáns megoldás. Egy nő kávéval a ház oldalsó bejárata felől sétál, míg fent a teraszon egy férfi áll piros pólóban.
Családi ház vázlat – VD6 | 2
Az építész stúdió által tervezett futurisztikus családi ház homlokzata kelet felől izgalmas látványt nyújt. Az egyedi tetőszerkezet elegánsan illeszkedik a helyi magastetőt előíró szabályozásokhoz, miközben a lapostetős villák eleganciáját idézi. Hatalmas üvegablakok és árnyékot nyújtó, túlnyúló előtetők jellemzik hátsó kert felé nyitott homlokzatát. A lakók tágas teraszokon társaloghatnak, közben élvezve a zöld környezetet.
Családi ház vázlat – VD6 | 4
A magyar építészek modern megoldásait felvonultató családi ház északnyugati oldalán a szomszédoktól való elhatárolódást és az erős napsugarak behatolását egy lamellás árnyékoló biztosítja. Az árnyékoló fal és a helyiségek üvegfalai egy kis zöld udvart zárnak közre, melyben egy fa áll. Ezzel a megoldással sok természetes fényt lehet a közlekedőbe juttatni.
Családi ház vázlat – VD6 | 6
A kortárs, minimalista stílusú vidéki ház innovatív megoldásokkal és high-tech berendezésekkel van ellátva. Prémium külső és belső anyaghasználata kifinomult eleganciát kölcsönöz. A családi ház megalkotásakor az építész tervező egyedülállóan ötvözte a luxus életérzést és a zöld környezettel való harmóniát.
Családi ház vázlat – VD6 | 8
Nyugat felől, madártávlatból látszik, hogy a magyar építészek modern megoldásait felvonultató családi ház északnyugati oldalán a szomszédoktól való elhatárolódást és az erős napsugarak behatolását egy lamellás árnyékoló biztosítja. Az árnyékoló fal és a helyiségek üvegfalai egy kis zöld udvart zárnak közre, melyben egy fa áll. Ezzel a megoldással sok természetes fényt lehet a közlekedőbe juttatni.
Családi ház vázlat – VD6 | 10
Mádártávlatból látjuk a hosszúkás családi ház környezetébe való kiváló illeszkedését. Darabolt tetőszerkezete illeszkedik a praktikusan kialakított belső helyiségeihez. Az emeleti hátsó terasz közelébe egy kis részre zöldtetőt tervezett az építész iroda Budapest területén található műtermében. Tágas hátsó kert és erdős környezet nyújt ideális terepet szabadidős tevékenységekhez.
Családi ház vázlat – VD6 | 12