Az építész tervező egy meredek telken fekvő, emeletes luxus családi házat mutat be, melyet sűrű zöld fás környezet vesz körül. Az utcafront felőli nézet a ház elegáns homlokzatát mutatja. A bejáratnál egy nő sétál, a nyitott kerítésen át látjuk, hogy egy fekete autó parkol a ház előtt. A kertben gyerekek játszanak, az ég kék, felhős.

Villa – BC7

Slabs and horizontal shading louvers, broken at obtuse angles, lead the eye from the facade to the landscape.

Architects:

  • István Bényei
  • Zoltán Szepesi

Designed in:

  • 2023

Location:

  • Veszprém County
Az építész tervező egy meredek telken fekvő, emeletes luxus családi házat mutat be, melyet sűrű zöld fás környezet vesz körül. Az utcafront felőli nézet a ház elegáns homlokzatát mutatja. A bejáratnál egy nő sétál, a nyitott kerítésen át látjuk, hogy egy fekete autó parkol a ház előtt. A kertben gyerekek játszanak, az ég kék, felhős.
Villa – BC7 | 1
Szemből látjuk a modern villát. Az építész stúdió tervei alapján a házat üvegfalak övezik, amelyek természetes fényt árasztanak az otthonba. A napos időben a keleti oldalon található vízszintes árnyékoló elemek biztosítják a kellemes hőmérsékletet. A kertben elhelyezkedő fedetlen teraszon a medence és a jacuzzi mellett egy szabadtéri grillkonyha található.
Villa – BC7 | 3
Az építész stúdió tervei alapján a felülnézetből látható házat üvegfalak övezik, amelyek természetes fényt árasztanak az otthonba. A napos időben a keleti oldalon található vízszintes árnyékoló elemek biztosítják a kellemes hőmérsékletet. A kertben elhelyezkedő fedetlen teraszon a medence és a jacuzzi mellett egy szabadtéri grillkonyha található.
Villa – BC7 | 5
Madártávlatból, északi irányból látjuk az alacsony hajlásszögű magastetővel fedett, top 10 magyar építész egyike által megálmodott házat. Párhuzamos vonalak jelennek meg a tető díszítésén és az északi homlokzat árnyékolásában egyaránt. A házat apró, gömbölyű, zöld bokrok veszik körbe, a kiterjedt zöld kerttel rendelkező telket pedig nagyobb bokrok és fák határolják.
Villa – BC7 | 7
Építész iroda által tervezett luxus családi otthon, melyet madártávlatból, déli irányból láthatunk. Az alacsony hajlásszögű magastető feltűnés nélkül simul a környező tájba. A kertben elhelyezkedő medence fokozza az otthon luxusát és kényelmét. Ideális választás egy olyan család számára, mely értékeli a természetközeli életmódot és a modern, mégis elegáns otthonokat.
Villa – BC7 | 9
Ez a lenyűgöző luxus családi ház a modern építészet stílusjegyeit tükrözi. A bejárat felől feltekintve a konzolként kiugró nappali látványa fogadja a vendégeket. A bejárat felől lépcső vezet felfelé a ház, és kertre nyíló terasza felé. A fedetlen teraszon egy medence és napozóágyak találhatók, melyeken emberek pihennek. A villát zöld gyep, sok kisebb bokor és lombos fa veszi körül.
Villa – BC7 | 2
Oldalról látjuk a modern villát, mely egy lejtős telken magasan helyezkedik el. Az építész iroda elképzelése szerint a hatalmas üvegfalak biztosítják a zöld környezettel való szoros kapcsolatot. A panorámás kilátás az emeleten végigvonuló erkélyről évezhető. A földszintről kertkapcsolat biztosítja a kijutást a nyitott teraszra, ahol medence és jacuzzi várja a lakókat. A teraszon és a zöld gyepen férfiak és gyerekek beszélgetnek, napoznak.
Villa – BC7 | 4
A budapesti építész iroda által tervezett családi villát hátulról látjuk zöld környezetében. Fehér falakkal rendelkezik. A padlótól plafonig érő ablakok, illetve a tetőn lévő négyszög alakú kivágás sok természetes fényt engednek be házba. Az északi oldalon elhelyezkedő horizontális árnyékoló elemek megóvják az otthont a túlzott napsütéstől.
Villa – BC7 | 6
Északi oldalról, a ház melett lévő dombról látjuk az építész alkotta modern családi házat. Emeletének üvegfalait horizontálisan futó árnyékoló elemek fedik. Éles, határozott, túlnyúló párkányai ezüstösen csillognak. Rálátunk az épületet és az utcát összekötő útra, illetve a bejárati kapura.
Villa – BC7 | 8