A kortárs stílusú, high-tech családi ház északnyugati homlokzata zárt a szomszéd felé, üvegablakait függőleges lamellás árnyékoló védi. A földszint fehér keretezést, a homlokzat többi része és a tető pedig bézs burkolatot kapott. Az emeleti lakrészhez a kapu felől járda, illetve antracitszürke csigalépcső vezet fel. Ez a magyar építészek által tervezett innovatív ház modern kényelmet és stílust kínál.

Family house – PJ14

Compact functional units and characteristically rhythmic, dense shades dominate the family house facing the courtyard.

Architects:

  • István Bényei
  • György Hoffmann
  • Ádám Lukács-Nagy

Designed in:

  • 2023

Location:

  • Budapest
A kortárs stílusú, high-tech családi ház északnyugati homlokzata zárt a szomszéd felé, üvegablakait függőleges lamellás árnyékoló védi. A földszint fehér keretezést, a homlokzat többi része és a tető pedig bézs burkolatot kapott. Az emeleti lakrészhez a kapu felől járda, illetve antracitszürke csigalépcső vezet fel. Ez a magyar építészek által tervezett innovatív ház modern kényelmet és stílust kínál.
Family house – PJ14 | 1
Az építész tervező által tervezett modern családi ház kontyolt nyeregtetőivel egyedülálló látványt nyújt az utcáról, délnyugat felől nézve. Álló pálcás kerítésén túl látszik, hogy a hosszúkás házra merőlegesen egy fehér burkolatú, a házon lévővel harmonizáló, bézs színű tetővel rendelkező garázs található. A garázs tetején zöld növények díszlenek. Tőle balra látható az reprezentatív bejárat. Sok fa övezi a házat.
Family house – PJ14 | 3
Az építész iroda által tervezett, egyedülálló családi ház lenyűgöző látványt nyújt dél felől, a magasból, sokszínű fák ölelésében. Magastetős megoldások és kifinomult, fehér lamellás árnyékoló elemek jellemzik. Az utca felé zárt, letisztult homlokzat, a kerengő-szerű kialakítás és a természetközeliséget hozó növények sűrű elhelyezése egyedi módon kombinálja az eleganciát és az intim otthonosságot.
Family house – PJ14 | 5
Az építész stúdió által tervezett családi otthont látjuk kelet felől, mintha az úttestről tekintenénk be. A kétszintes, nyeregtetős villa földszintjén fehér, emeletén bézs színű burkolattal rendelkezik, és a garázst fedő zöldtető folytatásaként a földszint előtetőjére is zöld növények vannak telepítve. A kertben látható egy, a medencés teraszt eltakaró fal, melyet lelógó növények borítanak.
Family house – PJ14 | 7
Egy építész tervező keze munkáját dicsérő, felsőkategóriás családi ház látványtervét látjuk, mintha kertjének déli sarkában állva tekintenénk az udvar felé nyitott belső homlokzatára. Az épületen szalagszerűen végigfutó, hatalmas üvegfalak remekül visszatükrözik a zöld környezetet, ugyanakkor sok természetes fénnyel látják el a belső életteret.
Family house – PJ14 | 9
A top 10 magyar építész által tervezett innovatív, kétszintes családi ház belső udvarának látványa lenyűgöző. A U alakú teraszon étkezőasztal található székekkel, hozzánk közeli részén pedig egy tágas medence. Mellette kényelmes, ökotudatos anyagból készült lounge kerti bútorokon egy férfi és egy nő beszélget. A zöld gyepen egy hintaágyon ül egy nő, a fűben ülő gyerekeknek mesél. Felénk közeledik egy lány törölközővel a nyakában.
Family house – PJ14 | 11
A modern építészet stílusjegyeiből merítő exkluzív villa lenyűgöző látványt nyújt a lemenő nap fényében, sokszínű fák ölelésében. Elegáns magastetős megoldások és fehér lamellás árnyékoló elemek jellemzik. A világos színű épületekhez képest a kapu és a bejárati designelem kontrasztot teremt, kiemelve az épület egyediségét és eleganciáját.
Family house – PJ14 | 2
Az építész által tervezett kortárs családi villa kontyolt nyeregtetőivel különleges látványt nyújt az utcáról, délnyugat felől nézve. Álló pálcás kerítésén túl látszik, hogy a hosszúkás házra merőlegesen egy fehér burkolatú, a házon lévővel összhangban lévő, bézs színű tetővel rendelkező garázs található. A garázs tetején zöld növények díszlenek. Tőle balra látható az impozáns bejárat. Sok fa övezi a házat.
Family house – PJ14 | 4
Az építész iroda által tervezett családi ház délkelet felőli homlokzatát és kertjét látjuk, mintha a járdáról, fák árnyékából tekintenénk be. A kétszintes, nyeregtetős villa földszintjén fehér, emeletén bézs színű burkolattal rendelkezik, és a garázst fedő zöldtető folytatásaként a földszint előtetőjére is zöld növények vannak telepítve. A kertben hintaágy látható két, fehér virágba borult fa között.
Family house – PJ14 | 6
Egy építész keze munkáját dicsérő, felsőkategóriás családi ház látványtervét látjuk, mintha kertjének déli sarkában állva tekintenénk az udvar felé nyitott belső homlokzatára. Az épületen szalagszerűen végigfutó, hatalmas üvegfalak remekül visszatükrözik a zöld környezetet, ugyanakkor sok természetes fénnyel látják el a belső életteret.
Family house – PJ14 | 8
A magyar építészek alkotta innovatív, kétszintes családi ház belső udvaráról lenyűgöző a kilátás. A U alakú teraszon étkezőasztal található székekkel, hozzánk közeli végén egy tágas medence van gyerekeknek alkalmas pancsoló résszel. Mellette kényelmes, természetes anyagból készült lounge kerti bútorokon egy férfi és egy nő beszélget. A zöld gyepen egy hintaágyon ül egy nő, a fűben ülő gyerekeknek mesél.
Family house – PJ14 | 10
Saroktelken fekvő, építész stúdió tervezte családi házat látunk felülnézetből, madártávlatból. Formája kerengőt idéz, bár az egyik utca felé nyitott, U alakú. A telek déli részén a garázs, északi részén maga a családi ház, keleti sarkában pedig a medencés terasz került elhelyezésre. Az épületek magas nyeregtetőkkel rendelkeznek, illetve prémium külső és belső anyaghasználat jellemzi őket.
Family house – PJ14 | 12