Az építész tervező által tervezett, kortárs bővítéssel létrehozott családi házat látjuk a bejárati kapu felől. A helyileg védett épületrész sárga homlokzata harmonizál a dús zöld növényzetű előkerttel. Mögötte látszik a modern épületbővítés részlete, miközben egy nő sétál az idilli környezetben. Ez az otthon tökéletes egyensúlyt teremt a hagyomány és a kortárs stílus között.

Renovation, extension of a protected building – B57

A roof pitch-retaining extension, clad in homogeneous surfaces but with a playful massing, is hidden behind the listed building.

Architects:

  • István Bényei
  • Zoltán Szepesi
  • Dóra Skultéti

Designed in:

  • 2023

Built in:

  • 2024

Location:

  • Budapest
Az építész tervező által tervezett, kortárs bővítéssel létrehozott családi házat látjuk a bejárati kapu felől. A helyileg védett épületrész sárga homlokzata harmonizál a dús zöld növényzetű előkerttel. Mögötte látszik a modern épületbővítés részlete, miközben egy nő sétál az idilli környezetben. Ez az otthon tökéletes egyensúlyt teremt a hagyomány és a kortárs stílus között.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 1
Madártávlatból, délkeleti irányból látjuk a top 10 magyar építész által megalkotott, modern építészet stílusjegyeit viselő, részben mégis hagyományos értékeket képviselő hibrid családi házon végigvonuló darabolt épülettömeg-formálást, amely alkalmazkodik a belső helyiségek praktikus osztásához. A magastetőn át hosszúkás ablakok engedik be a természetes fényt.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 3
Az építész iroda által tervezett, és a helyileg védett épületrészt kiegészítő kortárs épület finom tagoltsága megfelelő arányokat teremt az épület hosszú formájában. A hátsó kertre nyíló fedett terasz mellett medence biztosítja a kényelmet, a környező zöld gyepen fiú és lány játszik. Érdekes és egyedi a két épületrész stílusának összeillesztése.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 5
Az építész tervező által kreált családi ház délnyugat felőli, hátsó homlokzatát, kertjét és medencéjét látjuk. Hátulról szinte észrevehetetlen az utcafronti, régi épületrész különbözősége: egy egységes, modern, viszonylag zárt homlokzatot látunk, melyet a földszinten a nappali üvegfalai, az emeleten egy szoba erkélye tör meg. A medencében fehér strandmatracon nő napozik.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 7
A budapesti építész iroda által tervezett családi ház mely egyedülálló magastetős, darabolt épülettömeg-formálással rendelkezik, északnyugat felől lenyűgöző látványt nyújtva magasból nézve. A néhol perforált burkolatok megnyitják a homogén, zárt homlokzatot, egyedi megjelenést adva az épületnek.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 9
Az építész stúdió alkotta, kortárs bővítéssel létrehozott családi házat látjuk a bejárati kapu felől. A helyileg védett épületrész sárga homlokzata harmonizál a dús zöld növényzetű előkerttel. Mögötte látszik a modern épületbővítés részlete, miközben egy nő sétál az idilli környezetben. Ez az otthon tökéletes egyensúlyt teremt a hagyomány és a kortárs stílus között.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 11
Az építész által tervezett, kortárs bővítéssel létrehozott családi házat látjuk a bejárati kapu felől. A helyileg védett épületrész sárga homlokzata harmonizál a dús zöld növényzetű előkerttel. Mögötte látszik a modern épületbővítés részlete, miközben egy nő sétál az idilli környezetben. Ez az otthon tökéletes egyensúlyt teremt a hagyomány és a kortárs stílus között.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 2
A modern építészet stílusjegyeit viselő, részben mégis hagyományos értékeket képviselő hibrid családi ház darabolt tetőszerkezetét látjuk a magasból, amely alkalmazkodik a belső helyiségek osztásához, változatossá téve az épület hosszú formáját. A magastetőn át hosszúkás ablakok engedik be a természetes fényt.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 4
A magyar építészek által tervezett családi ház tágas hátsó kertjét, és benne medencét látunk magasból, délnyugat felől. A kertkapcsolattal rendelkező, napfényes nappali ideális helyszín a családi összejövetelekhez és pihenéshez. A szürke kerti lounge bútorokon ülve nők és férfiak beszélgetnek. A zöld, árnyékot adó fák és a kék burkolatú medence harmonikusan illeszkednek a környezetbe. A medence vizén nő napozik fehér matracon.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 6
Az építész stúdió alkotta családi házat hátsó kertjéből, északnyugat felől látjuk. Homlokzatát világosszürke burkolatlemezek borítják, a földszinti üvegfalak és az emeleti erkély fekete keretezést kaptak. Tágas hátsó kertjében sokféle zöld növény, árnyékot biztosító fa, és medence található.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 8
Az építész iroda által tervezett, kortárs bővítéssel létrehozott családi házat látjuk északkelet felől. A helyileg védett, magastetős épületrész sárga színű, hagyományos homlokzata harmonizál a környező épületek stílusával. Mögötte látszik a modern épületbővítés oldalsó homlokzata is, jobb oldalon a garázshoz vezető lejáró látható, rajta fehér autóval.
Renovation, extension of a protected building – B57 | 10