Távolról, az épület egyik sarka felől látjuk a modern építészet megoldásait megjelenítő irodaházat. Az uralkodó szín a fehér. A kék eget fehér felhők tarkítják, az épület előtt zöld gyep hívogat. Jól látszik, hogy az emeleteken asszimetrikus, véletlenszerű módon ismétlődik a barna színű, bejáratot díszítő elem. Némelyik ilyen elem zöld fának ad helyet.

Irodaház – HK5

Architects:

  • Bényei István
  • Hoffmann György

Designed in:

  • 2019

Location:

  • Budapest
Távolról, az épület egyik sarka felől látjuk a modern építészet megoldásait megjelenítő irodaházat. Az uralkodó szín a fehér. A kék eget fehér felhők tarkítják, az épület előtt zöld gyep hívogat. Jól látszik, hogy az emeleteken asszimetrikus, véletlenszerű módon ismétlődik a barna színű, bejáratot díszítő elem. Némelyik ilyen elem zöld fának ad helyet.
Irodaház – HK5 | 1
A modern építészet megoldásait tükröző irodaház három szinjét látjuk közelebbről. Az emeleten az üvegfalak mögött telefonál egy férfi. A földszinten egy kávézó asztalait és néhány vendégét látjuk. A szinteket középen összeköti egy függőleges növényfal. Az építész színes keretbe foglalva egy-egy növényt helyezett el a szinteken, megtörve az üvegfalat.
Irodaház – HK5 | 3
Egy modern építészeti jegyeket mutató, négy emeletes irodaházat látunk, körülötte, illetve néhány emeletén fákkal. Üvegfelületein tükröződnek a felhők és a naplemente fénye. A fehér oszlopok kontrasztját a fekete tartóoszlopok adják. Az épület helyiségeiben égő fények bensőséges hangulatot árasztanak. A kereszteződésnél egy nő és egy férfi áll.
Irodaház – HK5 | 5
Madártávlatból látjuk az építész tervező művét. A magasból látható, hogy a tetőn is körbefut egy terasz, melyen sok zöld felület, közösségi tér és egy szabadtéri edzőpark található. A fölszinti bejárathoz közel is ki lehet jutni egy teraszra. Az épület folytatásaként balra egy tükröződő borítású épület látható. Hozzánk közelebb sínek vannak, az épület hátterében pedig a város terül el, kiemelkedik néhány stadion.
Irodaház – HK5 | 7
Egy nő és egy férfi az építész stúdió által tervezett irodaház bejárata felé sétál. Az épületet tágas zöld kert veszi körbe. A befelé vezető út mentén sárga virágok nyílnak. Kék, felhős az ég. A Nap fénye megvilágítja az emeleteken túlnyúló fehér konzol elemeket. A bejárat barna színe és formája több emeleten visszaköszön, egy-egy négyzet alakú betétként törik meg a homlokzatot.
Irodaház – HK5 | 9
A környező zöld terep felől látjuk a magyar építészek alkotta irodaházat. Szintjei közé mintha egy hatalmas barna cserép lenne közbeékelve, benne egy zöld lombú fával. A fa a fölötte lévő áttört födémen keresztül kapja a fényt. A földszintről egy teraszra lehet kijutni, ahol kerek asztalok, körülöttük pedig székek vannak. Nők és férfiak tartózkodnak itt. A teraszt dús, zöld sövény határolja. Irodaház tervezés
Irodaház – HK5 | 2
Az utca túloldaláról, messziről látjuk az top 10 magyar építész tervezte négyemeletes, széles tömegű irodaházat, mely rengeteg üvegfelületével képes tükrözni az őt körülvevő zöld környezetet. Fák bukkannak fel a homlokzatba ágyazva, illetve a tetőn is. Hangúlyos közülük az áttört födém alatt, barna "cserépben" elhelyezkedő fa, amely mögött zöld növényfal látszódik.
Irodaház – HK5 | 4
Az utcafront felől látjuk az építész stúdió alkotta irodaházat. Ahogy a túlsó oldalon is, szintjei közé mintha egy hatalmas barna cserép lenne közbeékelve, benne egy zöld lombú fával. A besüllyesztett épületrész körül lágyabb a vonalvezetés, míg a földszinti vízszintes lécezés és az erőteljes fehér párkányok szigorú rendet követnek. Nők és férfiak sétálnak, autók parkolnak az épület előtt.
Irodaház – HK5 | 6
Az építész tervező reprezentatív, lécezést idéző bejárati díszítést álmodott meg a modern irodaháznak. A bejárat felé egy terepszint felett futó, megemelt, krémszínű burkolattal rendelkező, szürke szélű közlekedő vezet. A bejáratot barna színű többszörös, négyzet alakú keret veszi körül. Hozzánk közelebb zöld gyep terül el, távolabb pedig kövek borítják a talajt. Felettünk húzódik fehér, áttört előtető.
Irodaház – HK5 | 8